Vitamina B17 (Laetril sau Amigdalina) si neutralizarea cancerului

Vitamina B17, numita si amigdalina sau laetril, se regaseste in samburii de caise la o concentratie de 3%. Dupa unii cercetarori, amigdalina ar putea fi unul dintre cele mai puternice remedii naturale impotriva cancerului.
Vitamina B17 sub forma de laetril, a fost pentru prima data folosita ca si tratament anti-cancer in Rusia, la mijlocul secolului 19 si ulterior importata in SUA in anii 20 ai secolului trecut.
Abia prin 1970, laetrilul a inceput cu adevarat sa se faca cunoscut in SUA: in acea perioada, peste 70 000 de persoane foloseau aceasta substanta pentru tratarea cancerului.
Compozitia si rolul sau in organism
Amigdalina este alcatuita din 3 molecule unite: glucoza, benzaldehida si acid cianhidric. Aceste molecule sunt recunoscute ca si agenti anti-cancerigeni. S-a observat ca celulele canceroase contin o cantitate importanta de enzima beta-glucozidaza, care reactioneaza cu acidul cianhidric din amigdalina. Modul de actiune al vitaminei B17 raportat la beta-glucozidaza este dupa cum urmeaza :
1. Enzima beta-glucozidaza elibereaza mai intai din amigdalina moleculele de acid cianhidric si benzaldehida ;
2. Acidul cianhidric si benzaldehida vor actiona in conjunctie cu enzimele pancreatice pentru a distruge celulele canceroase din organism ;

Acest din urma proces este foarte important deoarece la indivizii cu carente in enzime pancreatice, amigdalina poate sa nu-si produca efectele scontate. Cum multi bolnavi de cancer sunt deficitari in enzime pancreatice, se recomanda o suplimentare cu pancreatina in paralel cu folosirea amigdalinei.

De amintit ca vitamina B17 are si un efect detoxifiant, sustinand sistemul imunitar si putand impiedica numeroase boli si infectii.
Astazi, in pofida faptului ca lipsesc cercetarile stiintifice amanuntite, terapeutii din domeniul medicinei alternative folosesc vitamina B17 pentru intarirea sistemului imunitar, calmarea durerii si scaderea tensiunii arteriale.
Pe viitor, credem ca vitamina B17 are potentialul de a fi recunoscuta drept una dintre terapiile naturale anti-cancer cele mai sigure si eficiente.
N.B.: la doze mici, acidul cianhidric precum si benzaldehida nu pun in pericol celulele sanatoase din organism.

Alexandra George

Terapeut Naturopat-Iridolog

Vitamina B17 – Amigdalina (Laetril), 500 mg, 90 capsule – Primo Nutrition

Vitamina B17 (Laetril, Amigdalina) injectabila (fiole)

 

5 Responses to Vitamina B17 (Laetril sau Amigdalina) si neutralizarea cancerului

  1. Buna ziua, ce imi recomandati pentru mama mea ce are cancer ovarian? Injectiile sau capsulele de vitamina b17? multumesc

  2. Eu folosesc Vitamina B17, capsule, de la Primo Nutrition, pentru catelul meu care are o tumoare destul de mare pe piept.Dupa doua saptamani am constatat ca tumoarea se micsoreaza. Sper ca sa se faca tot mai mica si chiar sa dispara. Vad ca are efect! Ii dau catelului si cate o capsula de pancreatina vegetala de concentratie mare. Poate ca asa il voi salva chiar daca este cam batran…

  3. Eu am evitat chimioterapia datorita amigdalinei si a ceaiului de pelin dulce Primo Nutrition! Multa sanatate si sarbatori fericite va doresc!

  4. Buna ziua,

    Medicul mi-a recomandat pt mama mea care are cancer, vitamina b17 capsule de 500 mg si ma bucur ca v-am gasit, ca amigdalina de 500 mg nu am vazut nicaieri altundeva. Medicul i-a prescris si pancreatina impreuna cu vitamina B17 si licopen ca anticancerigen. Aveti pancreatina caci nu am gasit-o? Multumesc

Leave a reply

0
Coșul meu
Call Now Button