Ce este colagenul si care sunt beneficiile sale?

Substanta proteica fundamentala ce ajuta la fixarea pielii pe tesuturi cat si la elasticitatea ei, colagenul se regaseste in tot ce indeplineste functii de „legatura” in corpul nostru. Astfel, colagenul mai este prezent in cartilaje, ligamenti, oase si alte tesuturi conjunctive.

Desi cea mai abundenta proteina in corpul nostru, nivelul de colagen scade inexorabil odata cu inaintarea in varsta, la o viteza medie ingrijoratoare de 1,5% pe an pentru persoanele trecute de 25 ani. Asta ar insemna ca un individ cu varsta de 55 ani are cu pana la 50% mai putin colagenul decit altul de 25 ani. Comparatia poate parea exagerata, insa chiar si o pierdere a colagenului de 20% la nivelul intregului corp are un impact negativ evident asupra vitalitatii si esteticii. Asta ar insemna slabirea si ridarea pielii, subtierea parului, scaderea densitatii osoase, uzura cartilajelor etc.

Mai mult, colagenul in cantitate suficienta :

  • Previne durerile articulare
  • Intareste parul, unghiile si dintii
  • Ajuta la eliminarea celulitei
  • Protejeaza ficatul
  • Accelereaza metabolismul, mareste masa musculara
  • Apara sistemul cardiovascular
  • Poate ajuta la tratarea sindromului intestinului permeabil

Colagenul se imparte in 28 de tipuri, tipul 1 fiind cel mai des intalnit in corpul uman si considerat cel mai rezistent. Din acest tip de colagen sunt alcatuiti : pielea, tendoanele, ligamentii, organele dar si partial oasele. Un supliment natural de colagen ar trebui sa contina cel putin 90% colagen de tip 1, mai ales daca se cauta beneficiile pentru piele (elasticitatea, regenerarea, impiedicarea ridurilor, vindecarea ranilor). Pentru o biodisponibilitate marita, colagenul mai trebuie sa fie hidrolizat deorece particulele de colagen sunt de regula prea mari pentru a fi asimilate cum trebuie in organism. Hidrolizarea marunteste fibrele colagenului in asa zise „peptide” care se pot asimila usor, patrunzand si fixandu-se in derma, stimuland astfel productia de colagen in piele.

Dozarea si administrarea se pot face in functie de rezultatele dorite. Ca si exemplu orientativ, cercetari realizate in privinta capacitatii anti-imbatranire a colagenului au demonstrat ca administrarea de la 2.5 grame pana la 5 grame de colagen hidrolizat zilnic timp de 8 saptamani la femei cu varste cuprinse intre 35 si 55 ani a imbunatatit in mod remarcabil elasticitatea pielii, umiditatea ; a regularizat procesul de dezhidratare si a scazut asprimea pielii. Toate acestea fara aproape nici un efect secundar.

Alexandra George

Terapeut Naturopat-Iridolog

http://herbacom.ro/shop/colagen-hidrolizat/

One Response to Ce este colagenul si care sunt beneficiile sale?

  1. Trebuie sa încerc și eu acest produs, asa pot preveni la timp ridurile sau sper 🙂

Leave a reply

0
Coșul meu
Call Now Button