Merisorul (Cranberry), un superaliment cu avantaje nebanuite

Din fructul rosu al merisorului se obtine un extract concentrat in vitamina C cat si anumiti polifenoli (antioxidanti) avand efecte terapeutice remarcabile, precum eliminarea bacteriilor din tractul urinar, tratamentul ulcerului stomacal, micsorarea tumorilor canceroase sau fluidizarea circulatiei sangelui in artere.

 

      1. Dezinfectarea naturala a tractului urinar

Sucul de merisor este un leac traditional impotriva infectiilor tractului urinar. Extractul concentrat din fruct in forma de pudra poate fi de asemenea intrebuintat pentru aceleasi rezultate in scopul impiedicarii bacteriilor de a se mai cuibari in tesutul ce alcatuieste vezica urinara. Sucul de merisor se gaseste greu pe piata, costa mai mult decat extractul in forma de pudra si este cel mai adesea pasteurizat, indoit cu apa, avand zahar adaugat si conservanti. Pasteurizarea (incalzirea) sucului de merisor distruge o parte din substantele bioactive cum ar fi vitamina C sau polifenolii.

 

      2. Tratamentul ulcerului stomacal

S-a observat in mai multe studii ca consumul merisorului creeaza un mediu neprielnic in stomac pentru supravietuirea bacteriei pylori, responsabila de infectia H. Pylori si subsecvent de aparitia ulcerului. In anumite cazuri, ulcerul poate degenera in cancer al stomacului; indirect, extractul de merisor poate indeparta cu totul acest tip de cancer prin neutralizarea ulcerului.

 

      3. Micsorarea tumorilor, combaterea cancerului

Numai 200 mg extract de merisor furnizeaza 50% din doza zilnica recomandata de vitamina C, un antioxidant puternic cu rezultate dovedite impotriva cancerului. Tratamentul cu extract de merisor bogat in flavonoizi si proantocianidine (pastrand pigmentul rosu natural al fructului) a avut ca si consecinte, intr-un numar de studii in vitro, oprirea dezvoltarii mai multor tipuri de celule canceroase in prostata, vezica, plamani, esofag, ovare, stomac etc. Cu toate acestea, merisorul nu a fost inca testat clinic pe subiecti umani, mai multe cercetari urmand a scoate la iveala modul in care extractul de merisor interactioneaza cu organismul pentru neutralizarea cancerului. Se subintelege totusi eficacitatea produsului, avand in vedere caracterul promitator al studiilor in vitro.

 

      4. Imbunatatirea circulatiei sangelui

Multa lume asociaza merisorul cu sanatatea vezicii urinare, insa ca si fructele de padure in general, poate avea un impact pozitiv si asupra sistemului cardiovascular. Merisorul contine cantitati importante de acid salicylic. Acesta ajuta la desfundarea arterelor si fluidizarea circulatiei sangvine.

Alexandra George

Terapeut Naturopat-Iridolog

Merisor (Afinul Rosu) – Cranberry 1000 mg, 60 capsule – Primo Nutrition

 

2 Responses to Merisorul (Cranberry), un superaliment cu avantaje nebanuite

  1. Am cumparat acest produs de la dvs si dupa doar cateva zile de tratament am inceput sa ma simt mai bine (am o infectie urinara mai veche). Am mai luat merisor dar nu a fost atat de bun ca acesta… poate din cauza concentratiei slabe. Voiam sa va multumesc.

  2. ador merisoarele, sunt excelente! eu numai cu suplimentii ce contin merisor imi tratez infectiile urinare.

Leave a reply

0
Coșul meu
Call Now Button