Aportul necesar de vitamina C, un antioxidant puternic

In urma unor cercetari recente efectuate la Universitatea de Stat din Oregon, s-a propus marirea dozei zilnice recomandate de vitamina C. Profesorul Balz Frei si alti cercetatori asociati recomanda o doza minima de 200 mg/zi, in locul aporturilor foarte mici de 90 mg/zi pentru barbati si 70 de mg/zi pentru femei. Aceste din urma recomandari pentru consumul vitaminei C fusesera stabilite in scopul prevenirii scorbutului, si cu toate acestea, s-a constatat ca de multe ori aceasta boala nu a fost prevenita. Explicatia consta in faptul ca metodologia folosita in vederea stabilirii dozei zilnice recomandate la vitamina C urma un tipar elaborat de catre industria farmaceutica pentru testarea substantelor medicamentoase.

Domnul Frei, director la Linus Pauling Institute sustine ca un numar important de persoane atat in SUA cat si in intreaga lume sunt deficitare in vitamina C, in parte datorita si recomandarilor anterioare pentru aportul zilnic. Realizarea de studii si cercetari folosind metodologia industriei farmaceutice pur si simplu garanteaza ca nu se vor gasi beneficii suplimentarii cu vitamina C, mai adauga profesorul Frei. In aceasta situatie, ridicarea aportului la 200 mg/zi reprezinta o investitie foarte modesta (cam 1 leu/zi) in raport cu protectia sporita pe care vitamina C o aduce in prevenirea inflamatiei, cancerului si bolilor cardiovasculare.

Asadar, consumul unei doze de cel putin 200 mg/zi de vitamina C nu prezinta nici un risc in comparatie cu beneficiile substantiale pentru sanatatea generala pe care aceasta le ofera, conform spuselor profesorului Frei.

Alexandra George

Terapeut Naturopat-Iridolog

Vitamina C cu Catina, 1200 mg, 200 capsule – Primo Nutrition

Leave a reply

0
Coșul meu
Call Now Button